BULMETI

Climatarian-Know-Your-Farmer-new

Çfarë është Bulmeti?

Bulmeti përfshin qumështin dhe nënproduktet e tij.

Në dietën tonë qumështi dhe djathi janë një burim i rëndësishëm kalciumi dhe proteinash.

Pse duhet të hani bulmet?

Ushqimet e grupit të bulmetit na furnizojnë me lëndë ushqyese që janë jetësore për ruajtjen e organizmit. Këto lëndë ushqyese përfshijnë kalcium, kalium, vitamina D dhe proteina.                                             

Të konsumosh rregullisht qumësht dhe bulmet është e vlefshme për shëndetin. Bulmeti na forcon kockat. 

Kush përfshihet tek bulmeti?

Qumështi

f8f217cd6ffd9d947c8f799dc48b4a94

Djathi

image_processing20210603-8975-h83jvf

Sa bulmet duhet të hani çdo ditë?

  • Qumështi: 1 porcion është 125 ml, ose e barabartë me një gotë qumësht.                                                            Këshillohet të pihen 2 gota qumësht në ditë.
  • Kosi: 1 porcion është 125 gram, ose e barabartë me një gotë kosi.                                                                    Këshillohet që në ditë të hahet 1 gotë me kos.
  • Djathi: 1 porcioni është 50 gram djath i stazhionuar dhe 100 gram djath i freskët.                                                        Këshillohet të merret maksimumi 4 porcione çdo javë.
AbR0bbn-unscreen

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni