PERIMET

kisspng-veggie-burger-vegetable-basket-fruit-clip-art-vegetable-basket-cliparts-5aad2f5e3ddd45.9388937915212992942534-removebg-preview

Çfarë janë Perimet?

Në këtë grup, hyjnë të gjitha zarzavatet, që gjenden në forma të ndryshme: të freskëta, të ngrira, të thata, në kuti, apo qese të ambalazhuara.

 

Marrja e përditëshme e tyre si të gjalla, ashtu edhe të gatuara i siguron organizmit tonë një marrje të rëndësishme të lëndëve ushqyese dhe i jep një sasi kalorish, brenda vlerave të shëndetëshme. 

Perimet që duhet të kosumoni

Karota

dribble_carrot

Brokoli

0d7fd793cefd91aed0dc724cf1a462c4

Patëllxhani

WellgroomedAnchoredBettong-max-1mb

Qepa

giphyqepa

Patatja

db6a847f-eb91-40cd-abed-fc96708bb520

Bizelet

ezgif.com-gif-maker (21)

Pse duhet të hani perime?

Mbajnë zemrën e shëndetshme

heart_eatsmart_dribbble

Mbrojnë sistemin imunitar

immune-slide-TX20-jumbo-v2

Mbrojnë organizmin nga toksinat

Super vegetables. Vegetable heroes, superheroes with smiles and masks, carrot and tomato, flying potato and cucumber costume characters, vector icon set

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni