PROTEINAT

laugh

Çfarë janë Proteinat?

Proteinat janë molekula që luajnë rol thelbësor për mbijetesën e organizmit.

Përfitimet nga proteinat

  1. Ndërton, ruan dhe riparon qelizat e trupit
  2. Rregullon proçeset trupore
  3. Lufton infeksionet
  4. Ofron energji

Ku gjenden proteinat?

Mishi

unnamed

Peshku

kissclipart-fish-for-food-clipart-french-fries-fish-clip-art-586a4f42ced3cafd-removebg-preview

Vezët

v4eza

Bulmeti

G3Iy

Frutat e thata

ezgif.com-gif-maker (20)

Bishtajoret

ezgif.com-gif-maker (21)

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni