Masat parandaluese të Koronavirusit

Duhet të lani duart me sapun dhe ujë për të paktën 20 sekonda.

thumbnail.gif

Mund të përdorni gjithashtu një solucion për duart me bazë alkooli.

giphy-5.gif

Kur kolliteni apo teshtini, mbuloni gojën dhe hundën me gropëzën e bërrylit ose shami letre.

904604c5f05ec33fa86986cbedca66d4.gif

Mbani një distancë të caktuar – të paktën një metër – nga njerëzit e tjerë veçanërisht kur kolliten, teshtijnë ose nëse kanë ethe.

image_processing20200515-6798-1hb6fdm.gif

Paraqituni tek mjeku nëse keni kollë, temperaturë apo vështirësi në frymëmarrje.

medicine-gif-11.gif

Si funksionojnë vaksinat?

viruses-have-always-breached-human-defence-nothing-suggests-the-future-will-be-any-different-.gif

Vaksinat i mësojnë trupit tonë të krijoj mbrojtje specifike kundër viruseve që  shkaktojnë sëmundje.

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni