BËHU I ZGJUAR ME KONSUMIN E SHEQERIT

Anim_CalorieCounts2-5a62525f4e4f7d003739921e (1)

Lexoni vlerat ushqyese për ushqimet

Produktet ushqimore që përpunohen, ambalazhohen dhe etiketohen përpara se të ofrohen për shitje.  Kjo etiketë përmban të gjithë informacionin e plotë dhe të qartë në lidhje me natyrën, karakteristikat, sigurinë dhe cilësinë e produktit ushqimor.

Pse është e rëndësishme të shikojmë vlerat ushqyese të ushqimeve?

Leximi i etiketave të ushqimeve është një domosdoshmëri, pasi e bën më të lehtë për ju që të krahasoni përmbajtjen e lëndëve ushqyese të opsioneve të ndryshme.

Sëmundjet e zemrës, obeziteti dhe diabeti shpesh shfaqen edhe si pasojë e konsumit të ushqimeve të gatshme e të paketuara.

Me çfarë mund të shkëmbeni sheqerin

tumblr_o7m0bmG3LN1uxvvvzo1_500

Ndërro nga:

1.Çokollata
2.Biskota
3.Petullat me sheqer
4.Kekë
5.Ushqime të tjera me sheqer

tumblr_o4hx6pkmMT1ufxsino1_500

Ndërro me:
1.Një fetë bukë me mjalt
2.Një petull
3.Ëmbëlsira të thjeshta pa sheqer të shtuar
4.Sallatë me fruta të freskëta ose të konservuara

cartoon-image-of-yogurt-vector-15676712

Ndërro nga:

1.Kos me shije frutash ose çokollatë
2.Kos me përmbajtje të lartë sheqeri

salad-with-yogurt-vector-14389071

Ndërro me:

1.Kos me sasi të ulët sheqeri
2.Kos i bërë në shtëpi

original

Ndërro nga:
1.Kola
2.Pije në kuti
3.Pije të bëra me sheqer
4.Pije te gazuara

giphy

Ndërro me:

1. Çaj                                                                                              2. Ujë                                                                                            3.Qumësht me pak yndyrë
4. Pije pa sheqer të shtuar

Sasia ditore e sheqerit që ju duhet

6 vjeç

5cubes

7 deri në 10 vjeç

6cubes

+11 vjeç

7cubes

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni